Vår Historie

oscar laerling

kristian stensrudVår historie strekker seg tilbake til 1894

Det snødde fortsatt denne kjølige vårdagen, lørdag 21. april. Det hadde gått fem år siden Kristian Stensrud ankom hovedstaden med svennebrev fra faren i kofferten og eksamensbevis fra Vang almueskole med høyeste karakter i regningen. 25 år gamle Kristian Stensrud ruslet lett ned Karl Johans gate mens føttene etterlot lette avtrykk i nysnøen. Han syntes byen smilte til ham da han vridde om nøkkelen til kontoret for første gang. Det nystartede firmaet fikk snart atskillig å gjøre.

Slemmestads Christiania Portland Cementfabrikk stod foran store utvidelser og Kristian Stensrud hadde fått i oppdrag å lede byggearbeidene. Etter å ha gjennomført dette krevende byggeoppdraget med stor suksess satte Kristian Stensrud og svogeren L.Hansen i gang med en rekke større oppdrag. Oppføringen av Blakstad Sykehus, Oslo Hospital, Lysaker Kjemiske Fabrikk, Ila skole og Grefsen skole kan alle føres på Kristian Stensrud sin solide merittliste.

Ledelsen i Kr. Stensrud & Søn AS så allerede tidlig i 1950-årene behovet for vedlikehold av eksisterende bygningsmasse. Den stadig økende oppdragsmengden førte til at moderselskapet etter hvert etablerte en selvstendig bedrift som spesialiserte seg på ombygging- og rehabiliteringsarbeid under navnet Kr Stensrud & Søn vedlikehold AS. Vår referanseliste viser at vi har etablert oss til å bli så mye mer enn en vedlikeholdsbedrift, vi tar på oss kompliserte og utfordrende ombyggingsoppdrag på både eldre og nyere bygningsmasse.

Solide håndverkstradisjoner er vårt fundament.

Vår lange historie og mangeårige erfaring innen bransjen gir våre kunder trygghet. Solide bånd til våre oppdragsgivere er viktige for oss, de fleste av våre kunder har vært med oss over lengre tid. Våre prosjekter omfatter alt fra nybygg av leiligheter til renovering av gamle ærverdige bygårder. Vi er hoved- eller totalentreprenør på de fleste av våre byggeprosjekter. Vi er opptatt av å lære videre vår kunnskap og vi har derfor en tett dialog med opplæringskontoret for yrkesfag og tilstreber å alltid ha minst 10% lærlinger under opplæring.